Велислава Петрова заемаше поста заместник-министър на външните работи  и в

...
Велислава Петрова заемаше поста заместник-министър на външните работи  и в
Коментари Харесай

НЯМА ОТЪРВАНЕ! И ПРЕДИ, И СЕГА – КАПИЯТА НА ЛОРЕР ПАК ЗАМ-МИНИСТЪР НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ

Велислава Петрова заемаше поста заместник-министър на външните работи  и в държавното управление на Кирил Петков. Ссъщата е ПАК назначена за длъжностен заместник-министър на външните работи в служебното държавно управление с министър председател Гълъб Донев.

От биографията на Велислава Петрова, излиза наяве че е „ приключила Университета в Кеймбридж, Англия, където пази и придобива Общински народен съвет „ Доктор “ в областта на био-медицинските науки. Притежава опит в Организация на обединените нации и други интернационалните организации с фокус върху страните от Глобалния Юг. Специалист е в сферите на съдействието за развиване и световното здраве. “

Какъв подобен го дири имунолог в интернационалните връзки, да не приказваме, че в Женева, работещи в системата на Организация на обединените нации, хабер нямат от тоя „качествен“ кадър.

В политическите коридори се приказва, че зам-министър Велислава Петрова е доста близка на Тошко Йорданов.

Но същинският булдозер, който бута напред Велислава Петрова е някогашният министър на нововъведенията и растежа Даниел Лорер, както и  жена му, която е мотора на Лорер-овци. Фамилия Лорер са близки с Велислава Петрова от Женева. Велислава Петрова не е заемала управителни позиции нито в Организация на обединените нации, нито в СЗО, както тя се хвали в биографията си. Тя е работила в организация, в която е заемала прекомерно ниска позиция в Женева: GAVI – Global Alliance on Vaccines.

Лорер -ци са натискали Велислава Петрова да стане и министър на опазването на здравето, само че по този начин или другояче я турват за зам.външен министър.

Името на Петрова нашумя още с назначението и през 2021 г. в редица електронни медии, откакто се оказа, че е назначена непозволено за зам.-министър, защото има двойно поданство – българско и британско. Гражданството й идва от първия й брак с англичанин. Така през 2014 година Велислава се снабдява с британски паспорт, само че пропуснала да заявява това събитие при назначението си.

По времето на предходното държавно управление, АФЕРА заяви първа, че ДАНС е лишил позволява за класифицирана информация на Велислава Петрова.

afera.bg

Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР